dijous, 2 d’abril del 2009

Rosquilles

--
Recepta de les rosquilles (segons el VOX català-castellà ROSQUILLA està ben dit) que vàrem preparar per la calçotada de l'any passat:

Ingredients per un ou (de cada ou surten unes 10 rosquilles)


Per fer la massa:
1 ou
Gasificant de rebosteria (1 sobre (doble) de gasificant per cada ous) (o llevadura, un sobret cada 4 ous)
3 cullerades soperes d'oli d'oliva
3 cullerades de sucre
3 cullerades de llet
Farina per espessir (la que admeti la massa, ha de quedar una mica líquida, suau, com enganxosa) (per sis ous més o menys un kilo de farina)
Un raig d'anís

Procediment:
-Batre els ous i afegir tots els ingredients excepte la farina, esperar al final per anar-la afegint.
-Deixar reposar una estona la massa.
-Per preparar les rosquilles agafar una mica de pasta, fer un xurro i ajuntar-lo pels dos extrems quasi al moment que es posa dins l'oli calent. Va millor untar-se una mica els dits amb oli d'oliva (fred, és clar), perquè no s'enganxi la pasta als dits.
-Fregir amb oli de girasol (que no es crema tant), i si les rosquilles agafen un to massa fosc canviar l'oli colant-lo o afegint-ne de nou.
-Passar per anís que tindrem en un plat i després per la sucre.
-Deixar refredar (o et pots cremar....) i menjar-les.


Font: Montse Casamitjana


Coral Terpsícore
www.coralterpsicore.org

2 opinions:

montse c ha dit...

les rosquilles eren fetes a mà, pero sapigueu que si n'heu de fer moltes hi ha un aparell,jo el tinc de plàstic, que es diu rosquillera. jo el vaig comprar a una ferretería.(encara no l'he fet servir mai).

Anna ha dit...

Apa!! També ho podies dir abans que féssim les 100 rosquilles de l'any passat... jajaja
(clar, no el tenies..... :P)

Publica un comentari a l'entrada