dimecres, 1 d’abril del 2009

Crema Catalana

Crema catalana


4 o 5 persones
30 minuts

Ingredients:

  • 1/2 l. de llet
  • 4 rovells d'ou
  • 125 g. de sucre
  • 20 g. de midó en flor
  • canyella en rama
  • la pell d'una llimona
  • 40 g de sucre per cremar la crema
  1. Renteu i netegeu bé una llimona. Peleu-la tot tallant allò groc. Reserveu una mica de llet freda i desfeu allí el midó en flor. Poseu la resta de la llet en un ansat al foc amb la pell de la llimona i la canyella en rama; deixeu-la fins que comenci a bullir, i després traieu-la.
  2. En un altre cassó, barregeu els dos rovells d'ou amb el sucre; treballeu-ho fins que formin una massa suau i flonja. Aboqueu a sobre d'aquesta preparació la llet, tot removent amb un batedor de mà; afegiu-hi el midó passat per un colador fi. Poseu el cassó al foc, removent sense parar fins que s'espesseeixi, però procurant que no comenci a bullir. Quan s'hagi espesseit retireu-ho del foc i remeneu encara uns moments amb el batedor, per tal d'evitar que es pugui tallar.
  3. Aboqueu-ho en una plàtera de servir o en els plats individuals.
  4. Deixeu que es refredi a temperatura ambient. Quan sigui totalment freda i l'aneu a servir, empolvoreu-la amb el sucre i cremeu-la amb la pala adient, la qual haureu posat al foc fins que hagi quedat roent; d'aquesta manera es formarà una fina capa de caramel.
1

0 opinions:

Publica un comentari a l'entrada