dijous, 2 d’abril del 2015

Mona amb coc ràpid de farina i ametlla

Ingredients:
- 5 ous (separar clares dels rovells)
- 1 iogurt natural
- sucre (2 mesures del iogurt)
- oli (1 mesura no del tot plena)
- 125 g de farina de força per a pastissos
- 125 g d'ametlla fina crua per la massa (en venen a l'àrea de Guissona)
- 1 sobre de llevadura Royal (15 g)
- ratlladura d'una llimona

guarnició: ametlla picada torrada, mantega, xocolata per fondre, etc.. plomes, pollets, ous...

Preparació:- Pujar les clares a punt de neu
- Batre tots els ingredients excepte les clares fins que la massa quedi homogènia.
- Mesclar suament amb l'ajuda d'una espàtula la barreja de tots els ingredients amb les clares muntades durant uns vuit minuts perquè la massa quedi esponjosa
- Preescalfar el forn a 175º.
- Posar tota la massa en un motlle de silicona o apte per a pastissos (si és metàl·lic, untar amb una mica d'oli i pa ratllat o oli i farina).
- Posar al forn amb l'opció dalt i baix a 175º durant 35 minuts al prestatge del mig. Abans de treure'l comprovar amb un punxó si està cuit de dins.


Font: recepta de la mare de la Noèlia



0 opinions:

Publica un comentari a l'entrada