diumenge, 25 d’octubre del 2009

Llom al pebre verd amb xampinyons i cebes confitades

Ingredients:
Llom (2-3 talls per persona, segons tamany)
Grans de pebre verd (en gra, conservat en vinagre)
Xampinyons
Cebes petites (tantes com es vulguin posar d'acompanyament per persona)
Nata líquida de cuinar (500 ml per 4-6 persones)
Pastilla de caldo
200 ml de vi blanc (o en el seu defecte, conyac)
Oli, sal i sucre.
Preparació:

Acompanyament: ceba confitada. Comencem preparant l'acompanyament perquè s'ha de cuinar a foc lent perquè agafi una textura melosa. Primer: pelar les cebetes senceres i posar-les en una paella amb una miqueta d'oli (dues cullerades), tirar-hi per sobre un polsim de sal i un polsim de sucre. Deixar-ho cuinar a foc lent tot anant tombant les cebetes de 30 a 45 minuts (segons el tamany de les cebes).

Per al llom: en una cassola amb una mica d'oli marquem una mica els talls de llom, i els apartem. Amb el mateix oli passem els xampinyons per la cassola, jo ho he fet amb un tall al mig i prou (de cada xampinyó, dos trossos). Tirem un polsim de sal. Afegim la nata líquida, un got de vi (uns 200ml), els grans de pebre verd i per sobre una pastilla de brou desfeta a mà. Ho remenem dos minutets i anem afegint els talls de llom. Deixem que es vagi reduint el vi i la nata durant una mitja hora llarga, a foc mig-lent i destapat. Corregim de sal i reduim la salsa fins aconseguir la textura de la salsa que més ens agradi (com sempre... AD LIBITUM!!)
Bon profit!
Anna



2 opinions:

La cuina vermella ha dit...

Hola amics cantaires, hola Anna!! aquesta recepta és molt original i boníssima. Us felicitem de tot cor!!

Anna - Coral Terpsícore ha dit...

Gràcies Cuina Vermella, esperem que si la proveu i podeu millorar-la o donar noves idees les compartiu amb nosaltres. Serà un plaer.
De fet al buscar la recepta per internet no vaig trobar-la en gaires llocs la del llom al pebre verd.
Ànims amb el vostre bloc també, és molt complet, molt dinàmic, molt viu, i molt "gustós"!
Ens seguim!
Anna

Publica un comentari a l'entrada