Recepta importada de França. És per a fer unes 10 creps, per unes 4 persones, pensat per fer-ne una de salada i una de dolça de postres (i que pugui repetir algú!)
Ingredients per fer la massa:
- Farina: 200 g
- Ous: 3-4 (segons tamany dels ous)
- Llet sencera: 450 ml (gairebé mig litre, segons la textura que es vulgui aconseguir)
- Mantega: 50 g, o Oli d'oliva (versió catalana): 6 cullerades soperes
- Un polsim de sal (mitja culleradeta de cafè)
- Una punta de cullera de cafè de llevadura en pols o 6 cullerades soperes de cervesa (opcional)
- Per la pasta de crêpes dolces: afegir 1-2 cullerades soperes de sucre, aroma de vainilla, o de coco, licor (anís), o ratlladura de llimona...
Deixar reposar la massa durant una mitja hora, tapada amb un drap.
Preparació: (fonaments de preparació de la recepta de crêpes proposada a "cuina x solters")
1. Poseu la farina directament a un bol de treball i barregeu-la amb la sal i els ous.
2. Alleugeriu la massa amb la llet. Treballeu amb la batedora fins que us quedi una crema homogènia i bastant líquida (en posar-la a la paella ha de poder fluïr)
3. Afegiu-hi la mantega fosa i continueu-ho batent fins que quedi ben integrada.
4. Deixeu-ho reposar mitja hora com a mínim.
5. En una paella antiadherent a foc molt suau, passeu unes gotes d'oli fregades en un paper de cuina, i poseu-hi la massa de crep, cada crêpe és aproximadament un cullerot de mida normal. Escampeu-la ràpidament per tota la superfície. Quan sigui cuita, gireu-la i coeu-la 10 segons més per l'altra banda.
6. Repetiu l'operació fins que s'acabi la massa... o la gana! i farciu-les al gust, segons si les voleu dolces o salades.
Idees per farcir crêpes salades:
Idees per a presentar-les:
Es poden gratinar... (les salades),
...espolsar amb sucre o cacao (les dolces)...
...embolicar com si fossin canelons...
...fer un plec com una truita...
...fer un doble plec...
...fer un pastís de crêpes (tipus lasanya)...
5. En una paella antiadherent a foc molt suau, passeu unes gotes d'oli fregades en un paper de cuina, i poseu-hi la massa de crep, cada crêpe és aproximadament un cullerot de mida normal. Escampeu-la ràpidament per tota la superfície. Quan sigui cuita, gireu-la i coeu-la 10 segons més per l'altra banda.
6. Repetiu l'operació fins que s'acabi la massa... o la gana! i farciu-les al gust, segons si les voleu dolces o salades.
Idees per farcir crêpes salades:
- Pernil dolç i formatge
- Bacó o frankfurt amb ceba cuita i formatge
- Espinacs amb pinyons
- Espinacs amb ceba
- Ou i bacó
- Xampinyons, bacó, frankfurt, formatge de cabra
- Pernil salat amb formatge brie
- 4 formatges
- Sobrassada amb formatge
- Salmó i ceba cuinada
- Salmó, formatge de cabra i figues
- Formatge de cabra amb poma i codony
- Pollastre amb curri
- Llonganissa amb foie i configura de poma o de figues
- Llonganissa amb confitura de tomàquet
- Llonganissa amb formatge de cabra i escalivada
- Saltat de verdures
- Saltat de verdures amb tofu
- Pollastre i formatge fresc
- Favetes amb pernil (d'ànec o salat) i ceba confitada
(més idees...)
- Sucre glacé (crêpe sucrée)
- Xocolata (Nutella)
- Xocolata i maduixes (o taronja)
- Fruita variada (meló, plàtan, préssec...)
- Nata amb nous
- Caramel
- Grand Marnier
- Suzette (Grand Marnier i gelat de vainilla)
- Llet condensada
- Gelat
(més idees...)
Idees per a presentar-les:
Es poden gratinar... (les salades),
...espolsar amb sucre o cacao (les dolces)...
...embolicar com si fossin canelons...
...fer un plec com una truita...
...fer un doble plec...
...fer un pastís de crêpes (tipus lasanya)...
0 opinions:
Publica un comentari a l'entrada