dilluns, 7 de setembre del 2009

CARPACCIO DE XAMPINYONS




La recepta es ben senzilla. Fins i tot ho pot fer... un home!

Es tallen els xampinyons a làmines d’uns dos mil·límetres com a màxim.

Es fa una barreja amb oli i vinagre amb la proporció de tres parts d’oli per una de vinagre. S’hi afegeix julivert picat finet, sal grossa i unes gotes de suc de llimona (depenent de la quantitat d’oli i vinagre) per què no es tornin negres els xampinyons. Si us agrada una mica de gust “fortet”, també si pot afegir all trinxat cru (un o dos dents com a màxim).

Es remena ben remenat i es van introduint els xampinyons en aquesta barreja. Es deixen, com a mínim, uns 25 minuts. Si es mes temps, no passa res.

Per presentar-los queda ve treure’ls de la barreja i posar-los, força escorreguts, en una safata de servir.

La barreja que hem fet servir per marinar els xampinyons es pot guardar per utilitzar de vinagreta en amanides. (No estan els temps com per anar llençant oli al preu que va).


JOAN i CANDELA ( De fet a casa nostra el rei de la cuina es el Joan)

2 opinions:

La cuina vermella ha dit...

Hola, això de les receptes musicals ens ha agradat molt. Us seguirem llegint. Una forta abraçada per a tots.

Coral Terpsícore (Valls) ha dit...

Cuina Vermella, encantats de tenir-vos per aquí. De moment el bloc no té l'activitat que esperàvem per part dels cantaires a l'hora de penjar receptes, però bé, piano piano!
El vostre bloc està molt i molt "currat!" Enhorabona per ser finalistes dels Premis de Blocs. Sort!

Publica un comentari a l'entrada